Apan som adopterat en hundvalp

Världen runt omkring oss är fylld av underverk och nu senast kan vi ta del av en helt fantastisk historia där en apa sägs ha adopterat en hundvalp och ja, räddat livet på den. Bilderna på det omaka paret sprids nu på sociala medier och frågan är nu stor om vad som händer i framtiden.

8862054-monkey-and-dogNär det kommer till att ta hand om ett husdjur så handlar det först om ett stort övervägande samt om att man sak ta sig tid för att ge den all kärlek och uppmärksamhet som behövs. Det handlar om allt från att finna en bra bra veterinär i Stockholm eller där man bor till att skämma bort djuret med leksaker och god mat. Men, då kan man ställa sig frågan, om en apa klarar av det så hur svårt kan det vara om man har hjärtat med sig?

Det omaka paret

Det är i en artikel från National Geographic som det går att läsa om den helt fantastiska historien. Historien om den fantastiska apan och den vilsna hunden går att finna i södra Indien och om man ska tro befolkningen som bor i den närliggande byn så är det nya paret oskiljaktiga.

”Alla som sett dem talar om deras starka, ömsesidiga kärlek och beskriver bandet mellan dem som något av det mest omsorgsfulla de någonsin sett”

Ser man på bilderna ser man ofta den lilla hundvalpen bli matad av apan med vindruvor. Vad det nu spekuleras kring är att apan kan ha förlorat en unge och med det har tagit sig hand om hunden, något som man sett liknande fall bland andra djur. Dock får man se hur länge det nya kärleksparet får vara tillsammans. Invånarna i byn hoppas på ett långt och lyckligt förhållande men man vet aldrig vad myndigheterna kommer bestämma sig för. På SVT Play fanns det även et program som hette just ”omaka par i djurens värld”, vilket är fantastiskt och skapar en mycket större förståelse för djur.