Gör egna leksaker

De flesta djurägare älskar att ge nya leksaker till sina djur, som de kan underhålla sig med. Men att bara slänga till djuren ett presentsnöre eller en godisbit är inte speciellt bra. Det är bättre att bygga eller skapa en riktigt rolig och nyttig leksak.

7502968-dog-toy

Att låta husdjuren leka med saker som man har hemma kan vara farligt, skriver Dala-demokraten. Ett exempel på en sak som kan vara skadlig är presentsnören, som många låter både sina katter och hundar leka med. Men råkar djuret svälja snöret åker det ner i magen på djuret och kan orsaka stora besvär som man kan behöva åka till veterinären för. Även att göra någon form av bitleksak med olika livsmedel som man har hemma kan vara skadligt eftersom djuren endast bör äta mat som är specialanpassad för dem.

Leksak av trä

Men att på egen hand göra djurleksaker går faktiskt bra, så länge man gör dem efter konstens alla regler. Här kan man läsa om en hundleksak som man kan göra själv och som hunden lär älska. Leksaken kan göras av trä, en metallstång och ett par plastflaskor. Med träet bygger man en ställning som man sätter en metallstång mellan. På metallstången sätter man sedan plastflaskor, som man häller lite hundgodis i. Nu ska hunden helt enkelt försöka komma åt godiset. Det är inte helt lätt, men väldigt roligt.

Fantasin sätter gränserna

Det finns massvis med bra tips på leksaker som man kan göra själv till sina husdjur på nätet. Och är man ute efter de rätta prylarna att göra leksakerna med, kan man gå in på en pysselsajt som skapamer.se. Där finns det mesta som man kan tänkas behöva, till bra pris. Egentligen är det bara fantasin som sätter gränser för hur leksaken kan skapas, men det gäller också att man ser till att leksaken inte på något sätt är skadligt för djuret.